De Pretplaneet (speelpleinwerking gemeente Lille) houdt tijdens het bouwverlof een pauze van 13 tot 24 juli. Op maandag 27 juli vliegen de animatoren er weer in! In de laatste week van juli verwelkomt de Pretplaneet Fablab Junior. Op donderdag 30 juli is er in de namiddag een open speelpleindag voor alle geïnteresseerden.

Fablab Junior

Naast het gebruikelijke speelaanbod op de Pretplaneet kunnen de kinderen tijdens de speelpleinwerking van 28, 29 en 31 juli kennis maken met de wondere wereld van de wetenschap en techniek.

Via het project Fablab Junior van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk kunnen de kinderen zelf aan de slag met een desktop lasersnijder, 3D-printer of een state-of-the-art 3D-ontwerpprogramma (www.fablabjunior.be).

Opendeur op De Pretplaneet

Geïnteresseerden kunnen op donderdag 30 juli kennismaken met de werking en de animatoren van De Pretplaneet. Iedereen is welkom op de open speelpleindag: ouders en grootouders, broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes,...

Sympathisanten kunnen tijdens de open speelpleindag genieten van de spelende kinderen vanop een terrasje, er staat een springkasteel en burgemeester Paul Diels zal de Lilse jeugd uitdagen voor een voetbalwedstrijd tegen het college!

De Pretplaneet is een speelmagneet

De Pretplaneet is een plek waar kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen ravotten, buiten spelen, knutselen, verkleden, kokkerellen en voetballen. De animatoren staan klaar om de jongeren te verwelkomen bij het lokaal van De Zeeltrekkers op Poeyelheide om er samen een superleuke vakantie van te maken.

De speelpleinwerking loopt van maandag 27 juli tot en met vrijdag 28 augustus op iedere weekdag (m.u.v. 15 augustus) van 9 tot 16 uur. Er is vooropvang vanaf 7.30 uur en naopvang tot 17.30 uur. De Pretplaneet organiseert ook regelmatig op uitstappen voor de jongeren.